Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
8 listopada klasy 1a i 2b obchodziła Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety. Tego dnia w tych klasach odbywały się różnorodne zajęcia kulinarne, podczas których uczniowie utrwalali zasady zdrowego żywienia, dowiedzieli się, czym są bomby witaminowe. Nauczyli się odróżniać produkty niekorzystne i szkodliwe dla zdrowia od zdrowej żywności. Podczas zajęć kulinarnych dzieci przygotowały smakowite szaszłyki owocowe, koktajl truskawkowo – bananowy, a także babeczki malinowe i borówkowe. W tym dniu w całej szkole roznosiły się niesamowite zapachy, nie zabrakło dobrej zabawy i wielu atrakcji, które pozwoliły zdobyć nową wiedzę na temat zdrowia.